Led verlichting wordt verplicht vanaf juli 2020

Motie aangenomen: Bedrijven verplicht over op led verlichting Op 8 November 2018 stemde een meerderheid van de tweede kamer vóór de motie waarbij bedrijven worden verplicht om voor 1 juli 2020 over te stappen op led verlichting. Deze motie werd ingediend door Van der Lee en Agnes Mulder. De motie luidde als volgt: ‘constaterende dat de verplichting van ledverlichting in de dienstensector 0,9 megaton CO2-winst kan opleveren; overwegende dat de aanschaf van ledverlichting door een lagere energierekening zich op termijn terugverdient; verzoekt de regering, bedrijven te verplichten uiterlijk 1 juli 2020 uitsluitend ledverlichting te gebruiken; verzoekt de regering tevens om het goede voorbeeld te stellen door zelf ook over te stappen naar ledverlichting in haar gebouwen en installaties, en gaat over tot de orde van de dag.’

Motie aangenomen: Bedrijven verplicht over op led verlichting


Op 8 November 2018 stemde een meerderheid van de tweede kamer vóór de motie waarbij bedrijven worden verplicht om voor 1 juli 2020 over te stappen op led verlichting. Deze motie werd ingediend door Van der Lee en Agnes Mulder. De motie luidde als volgt: ‘constaterende dat de verplichting van ledverlichting in de dienstensector 0,9 megaton CO2-winst kan opleveren; overwegende dat de aanschaf van ledverlichting door een lagere energierekening zich op termijn terugverdient; verzoekt de regering, bedrijven te verplichten uiterlijk 1 juli 2020 uitsluitend ledverlichting te gebruiken; verzoekt de regering tevens om het goede voorbeeld te stellen door zelf ook over te stappen naar ledverlichting in haar gebouwen en installaties, en gaat over tot de orde van de dag.’

Wat betekent dit voor u en uw bedrijf?

De overstap van halogeen naar led verlichting vraagt vaak om een grote investering. Dit moet natuurlijk wel een investering zijn die uw bedrijf ten goede komt. Hierom is het belangrijk om bij de aanschaf van uw led verlichting goed te letten op de keurmerken en kwaliteit. Zo kan u zich er van verzekeren dat uw verlichting een lange levensduur heeft. Daarnaast is het ook voor uw personeel van groot belang dat u de juiste verlichting kiest. Dit zorgt namelijk voor een hogere productiviteit en veilige werkomgeving. Zo is het bij kantoorpanden bijvoorbeeld aan te raden om voor flikkervrije led panelen te kiezen. Flikkervrije led panelen zorgen er namelijk voor dat uw personeel zich langer kan concentreren en minder moe wordt doordat de hersenen deze licht flikkeringen niet hoeven te verwerken.

Het financiële plaatje

Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk het financiële aspect. Door met uw bedrijf over te stappen op led verlichting bespaart u maar liefst 60-90% op uw verlichtingskosten. Dit zou dus betekenen dat u binnen enkele jaren uw investering al heeft terug verdiend! Daarnaast kan u als ondernemer ook gebruik maken van de energie investeringsaftrek (EIA). De EIA is een aftrekpost voor bedrijven, overheidsondernemingen, stichtingen en verenigingen die in duurzame maatregelen investeren. Hiermee mag u maar liefst 45% van het geïnvesteerde bedrag van de fiscale winst aftrekken. Dit kan oplopen tot wel 11% netto voordeel van de investeringskosten. Op de afbeelding hieronder kunt u een voorbeeld hiervan vinden. Wilt u meer weten over de EIA en welke producten hier onder vallen? Leest u dan onze blog over de Energie Investeringsaftrek (EIA) voor led verlichting 2019.

Het vinden van de juiste verlichting

Nu denk u vast: Leuk al die informatie, maar welke verlichting moet ik nou kiezen?! Daarbij helpen wij u graag bij. Heeft u bijvoorbeeld een systeemplafond? Dan kunt u gemakkelijk uw TL armaturen vervangen door led panelen. De pro led panelen van KeurigAdvies komen in de aanmerking voor de EIA en zijn daarnaast ook nog eens flikkervrij, zo slaat u twee vliegen in één klap. Heeft u een fabriekshal of magazijn? Dan zijn ook de led high bay lampen geschikt, want ook deze vallen onder de EIA! Investeren, besparen en ook nog eens meer fiscale winst, dat wil toch iedere ondernemer?