Overstappen van energieleverancier

Wanneer u nog nooit bent overgestapt naar een andere energieleverancier en u een variabele overeenkomst heeft (zonder looptijd) bij uw huidige maatschappij, dan betaalt u in de meeste gevallen teveel. Het is in dat geval een erg goed idee om je energiefactuur na te kijken en eventueel over te stappen. Zo kan u soms wel tot € 300,- besparen op jaarbasis.

Tegenwoordig wordt u doodgegooid met aanbiedingen van energieleveranciers. Bijna wekelijks wordt u telefonisch benaderd door een maatschappij en heeft u net de telefoon opgehangen? Dan staat er alweer iemand aan je deur.

Dat overstappen, heeft dat nu echt wel zin?

Wanneer u nog nooit bent overgestapt naar een andere energieleverancier en u een variabele overeenkomst heeft (zonder looptijd) bij uw huidige maatschappij, dan betaalt u in de meeste gevallen teveel. Het heeft dan inderdaad zin om over te stappen. Op die manier kan u  wel tot € 300,- besparen op jaarbasis. 

U hoeft echter niet altijd over te stappen naar een andere maatschappij. bij sommige leveranciers kunt u namelijk uw contract verlengen of een ander pakket kiezen. U geeft hierdoor de leverancier meer zekerheid dat u blijft en in ruil daarvoor krijgt u dan een voordeliger tarief voor gas en elektriciteit. Laat u niet in de maling nemen door langdurige contracten met cadeaus of cashbacks, in de meeste gevallen betaalt u deze namelijk gewoon zelf omdat uw contract duurder is. Door u voor een langere tijd vast te zetten tegen een hoger tarief betaal je dat cadeau vaak uit eigen zak.

U kunt door over te stappen vaak extra besparen omdat u gebruik kunt maken van een welkomst premie of -cadeau .

Waarom overstappen via Keurig Advies?

Bij Keurig Advies doen we onze naam eer aan en adviseren we u over de beste gas- en elektriciteitsleveranciers. Daarnaast houden we voor u in de gaten wanneer u het best kunt overstappen of verlengen. Zo zorgen we ervoor dat u altijd een lage energiefactuur in de bus krijgt. Het leven is tenslotte al duur genoeg.