Energiebelasting 2020

Per 1 januari 2020 gaat de overheid de energiebelasting op gas verhogen en zal de energiebelasting op stroom verlagen. Daarnaast neemt de vermindering energiebelasting (heffingskorting) enorm toe. Vul onze rekentool in en zie wat de belastingverandering voor u betekent voor uw termijnbedrag.

Energiebelasting

Net zoals voorgaande jaren wordt in 2020 de energiebelasting op gas opnieuw verhoogd en gaat de energiebelasting op stroom iets omlaag. De vermindering energiebelasting (heffingskorting) neemt daarentegen juist toe. Dit zal een aanzienlijk verschil maken op het belastinggedeelte van uw energierekening.

Voor een gemiddeld huishouden met een jaarverbruik van 3500 kWh stroom en 1500 m³ gas zal de energierekening voor wat betreft de energiebelasting ongeveer 66 euro omlaag gaan. Gezien de enorme verhoging van 164 euro in 2019 betekent dit echter nog altijd een verhoging van bijna 100 euro ten opzichte van 2018!

Overstappen loont

Een groot deel van de energierekening bestaat straks uit overheidsheffingen en netbeheerkosten. Daar hebben we helaas geen invloed op. Wel op de leveringskosten, waardoor overstappers honderden euro’s kunnen besparen. Daarom is het juist nu extra belangrijk om energieprijzen te vergelijken. Wij adviseren om een jaarcontract te kiezen met vaste tarieven zodat u precies weet waar u aan toe bent in 2020.

Wilt u een volledige berekening van uw besparing?

Laten we dan snel een afspraak plannen om jouw op basis van jouw situatie een realistische berekening te maken. Uiteraard geheel vrijblijvend.