Besparen op uw energie rekening is makkelijker dan u denkt!

0m3

Voor goed geïsoleerde, deels inpandige ruimtes met een normale glasoppervlakte, dubbel glas, zonwering en zonder plat dak.

Voor minder goed geïsoleerde ruimtes, deels grenzend aan een buitenmuur met een redelijke glasoppervlak en lichte zoninstraling.

Voor ruimtes met een hoge warmtelast door slecht isolatie, een plat dak en een groot glasoppervlak met zoninstraling.

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik niet via het stopcontact laden van mijn woning?

Een stopcontact kan maximaal 1-fase 10A leveren, maar is niet ontworpen om deze piekbelasting continu op een veilige manier te handhaven, wat kan leiden tot smeltende wandcontactdozen en andere ongewenste situaties.

Waar moet ik rekening mee houden als ik thuis wil opladen?

De locatie van het oplaadpunt speelt een rol samen met de meterkast en de lengte van de voedingskabel. Tot slot is het van belang of je gebruikers van je laadpaal een wel of geen vergoeding wil laten betalen.

Kan ik zelf kiezen wat het laadtarief is?

Een laadtarief is te koppelen aan je pas en je kan bijvoorbeeld een maximumtarief instellen.

Zijn er subsidies op laadpalen?

Als je een zakelijke laadpaal aanschaft, dan kan je in aanmerking komen voor een subsidie. Als consument kan dit niet. Als je als zakelijke klant wil weten hoeveel het is? Neem gerust contact op en we rekenen het uit voor jouw specifieke situatie.

Wat is het beste airco merk?

Welk merk het beste is, ligt aan de situatie en het budget wat je ervoor wilt uitgeven. Wij werken uitsluitend met A-merken zoals Daikin en Haier. Hierdoor ben je klaar voor de komende jaren en door de goede service en garantieregelingen van beide merken ben je ontzorgd als er iets defect raakt.

Hoe kies ik de juiste airco uit?

Bij de juiste keuze van een airco is het vooral van belang om voldoende koelcapaciteit te hebben. Hiervoor kan je onze koelculator gebruiken. Als je dat lastig vindt en je wilt graag advies, neem dan contact met ons op.

Wat kost een airco-installatie gemiddeld?

Iedere situatie is anders en daarom is het moeilijk om aan te geven hoeveel dit precies zal kosten. In de meeste gevallen zijn we binnen een werkdag klaar.

Hoe werkt een airconditioningssysteem?

Een airco werkt door warme lucht uit een ruimte te halen, deze te koelen met behulp van een koelmiddel en vervolgens de gekoelde lucht terug in de ruimte te blazen.

Wat kosten zonnepanelen?

De kosten van het plaatsen van zonnepanelen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Een aantal factoren die hierin meespelen zijn:

• Wat voor een soort woning heb je? Denk hierbij aan een plat of een schuin dak.

• Hoeveel zonnepanelen? Dit hangt af van het aantal personen dat er in de woning woont.

• Wat is de ligging van je woning? Denk hierbij aan schaduw op jouw dak.

• Welk soort zonnepaneel? Denk hierbij aan het merk van de zonnepaneel en de maat.

Wanneer bovenstaande factoren zijn opgenomen kunnen wij je een goed advies geven over hoeveel zonnepalen wij denken dat jij nodig hebt om jezelf te kunnen voorzien van stroom.

Zonnepanelen zijn er in verschillende soorten en dit betekent verschillende prijzen. Gemiddeld gezien verbruikt een gezin 3250 kWh stroom per jaar. Bij dit verbruik zal de investering rond de € 3.500,00 zijn.

Wat leveren zonnepanelen op?

De opbrengst van zonnepanelen is natuurlijk niet met exacte prijzen te voorspellen. Wel kunnen we een indicatie geven van de verwachte opbrengst. Hoe berekenen wij dit? Een zonnepaneel zal op jaarbasis tussen de 300 en 330 Wp per jaar opleveren. Om te bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om rendabel te zijn hangt af van het verbruik. Bij een gezin van 2 volwassenen en 2 kinderen ligt het verbruik rond de 3250 kWh stroom per jaar. Dit betekent dit dat dit gezin 12 zonnepanelen nodig heeft om rendabel te zijn.

Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn dak?

Dit is geheel afhankelijk van een aantal factoren. Wat voor een soort dak heeft jouw woning? Hoe ligt het dak? Wordt het dak belemmert door bijvoorbeeld bomen, waardoor er wellicht veel schaduw op het dak is. Dit zijn allemaal factoren die meespelen om te bepalen hoeveel zonnepanelen er op een dak geplaatst kunnen worden. Wanneer een dak veel schaduw vangt is het daar niet rendabel om zonnepanelen neer te leggen. Natuurlijk gaan wij naar een oplossing kijken en de mogelijkheden bespreken.

Ook benieuwd wat het plaatsen van zonnepanelen voor jouw energierekening kan betekenen?

Hoe bereken ik de opbrengst van zonnepanelen?

Dit is lastig te berekenen omdat dit afhangt van vele verschillende factoren. Hiervoor kunt u uiteraard contact opnemen met ons. Wij kunnen u hier dan een goed advies in geven.

Hoe vraag ik btw terug op zonnepanelen?

Dit wordt door ons geregeld.

Hoe werkt terugleveren bij een dubbele meter?

Energieleveranciers mogen zelf bepalen hoe zij opgewekte zonne-energie verrekenen bij klanten met een dubbele meter. Sommige leveranciers strepen alle opgewekte energie weg tegen alle verbruikte energie, ongeacht het tijdstip van verbruik en opwekking. Een deel van de leveranciers kiest er echter voor om het verbruik apart te salderen voor normaal- en daluren. Onze Energievergelijker berekent exact de toegepaste methode van alle energieleveranciers.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Dit is lastig aan te geven omdat dit afhangt van vele verschillende factoren. Hiervoor kunt u uiteraard contact opnemen met ons. Wij kunnen u hier dan een goed advies in geven.