Subsidie Zonnepanelen 2020

Energie Investerings Aftrek (E.I.A.) 2020 Om ondernemers te stimuleren energie-efficiënte en duurzame investeringsmiddelen aan te schaffen, is de fiscale subsidieregeling Energie-investeringsaftrek (EIA) ontstaan. Investeert u in een bedrijfsmiddel dat op de Energielijst staat? Dan kunt u in aanmerking komen voor fiscaal voordeel. Zo creëert u een extra aftrekpost van de te betalen winstbelasting. De eerste publicatie van de Energielijst 2020 is gepubliceerd. Er zijn bedrijfsmiddelen toegevoegd, afgehaald en de eisen per investering zijn aangescherpt. Het EIA-percentage blijft wel gelijk en is in 2020 wederom 45%. Wij zetten een paar belangrijke wijzigingen voor u op een rij.

Om ondernemers te stimuleren energie-efficiënte en duurzame investeringsmiddelen aan te schaffen, is de fiscale subsidieregeling Energie-investeringsaftrek (EIA) ontstaan. Investeert u in een bedrijfsmiddel dat op de Energielijst staat? Dan kunt u in aanmerking komen voor fiscaal voordeel. Zo creëert u een extra aftrekpost van de te betalen winstbelasting. De eerste publicatie van de Energielijst 2020 is gepubliceerd. Er zijn bedrijfsmiddelen toegevoegd, afgehaald en de eisen per investering zijn aangescherpt. Het EIA-percentage blijft wel gelijk en is in 2020 wederom 45%. Wij zetten een paar belangrijke wijzigingen voor u op een rij.

Wijzigingen Energielijst ledverlichting

Voor 2020 zijn de eisen voor ledverlichting aangescherpt. Vanaf 2020 komen enkel led-armaturen in aanmerking die een specifieke lichtstroom hebben van ten minste 125 lm/W. Voor led-downlighters en -spots geldt een specifieke lichtstroom van tenminste 110 lm/W. Voor ledbuizen geldt vanaf 2020 een specifieke lichtstroom van ten minste 130 lm/W. De te verkrijgen bedragen voor ledverlichting blijven ondanks deze aanscherping gelijk.

Wijzigingen Energielijst zonnepanelen

De eisen voor zonnepanelen zijn versoepeld. Waar u eerder moest investeren in minimaal 25 kWp, kunt u in 2020 al melding doen bij een investering van in totaal 15 kWp. Door deze wijziging wordt de code ook toegankelijk voor ondernemers met minder plaatsingsruimte voor zonnepanelen.

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Neem contact op met Keurig Advies, via telefoonnummer 085-0074303 of stuur een mail naar info@keurigadvies.nl. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en de voorwaarden van een succesvolle subsidieaanvraag.