Energieprijzen door het dak of zonnepanelen op jouw dak

Er is op dit moment meer vraag naar energie en minder aanbod. Het resultaat? Energieprijzen gaan door het dak. Een stijgende prijs voor stroom betekent dat huishoudens in Twente tot wel het dubbele bedrag moeten afrekenen voor dezelfde hoeveelheid energie. Waar jij eerst misschien 120 euro in de maand betaalde, kan dat bij een nieuwe energiecontract zo maar 240 euro worden.

Baas over uw eigen portemonnee

De enorme stijging van energieprijzen biedt juist nu een goed moment om de toenemende voordelen van een eigen zonnestroominstallatie te overwegen. Waar de kosten van kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen over de jaren sterk gedaald zijn, blijven energiekosten oplopen. Ofwel, de investering in een duurzame energiebron waarmee jij zelfvoorzienend in jouw energiebehoefte wordt, verdien je sneller terug dan ooit.

Je bespaart namelijk al snel een enkele honderden euro’s per jaar als je nu kiest voor zonnepanelen. Met de huidige subsidie wordt de terugverdientijd verkort tot zo’n 6 jaar! Dat betekent dat je daarna nog ruim 20 jaar gratis energie opwekt.

 

Waarom het juist nu interessant is om te kiezen voor zonnepanelen

Voor ons is het dus logisch; een investering in zonnepanelen is altijd goed. Maar waarom precies en waarom juist nu? We leggen graag nog eens uit waarom het een goed idee is om zonnepanelen aan te schaffen:

  • De kosten van jouw energierekening kunnen fors omlaag, omdat je zelf energie opwekt.
  • Je bent met zonnepanelen veel minder afhankelijk van energieleveranciers en dus van veranderende energieprijzen.
  • Wanneer je zonnepanelen laat plaatsen verduurzaam je je woning.
  • De prijzen van zonnepanelen zijn, na jaren van sterke daling, op een laag niveau gestabiliseerd.
  • Ook de omvormers van nu hebben een hoge efficiëntie tot boven de 98%.

Wanneer begin jij met besparen?

Zonnepanelen, ze zijn er in allerlei soorten en maten. Maar welk zonnepaneel past het beste bij jou? Wij komen graag bij jou op locatie om uw persoonlijke situatie te bekijken, zodat jij binnenkort ook kunt besparen op jouw energierekening.